Route

Vistournee De Smaakboot Route

Oostende-Zeebrugge (13/11)

De Smaakboot vaart van Oostende naar Zeebrugge onder begeleiding van de Oostendse chef Floris Panckoucke (Savarin).

De bieren van John Martin zorgen voor de finishing touch bij het menu. Onder leiding van biersommeliers Sofie Vanrafelghem en Luc De Raedemaeker leren de passagiers de bieren Martin’s IPA, Bourgogne des Flandres en Dominus Triple kennen.

Bij aankomst in Zeebrugge leer je alles over viskwaliteit en visserijtechnieken.

Zeebrugge-Brugge (14/11)

De Smaakboot vaart van Zeebrugge naar Brugge onder begeleiding van chef Henk Van Oudenhove (Sans Cravate).

De bieren van Brouwerij Halve Maan zorgen voor de finishing touch bij het menu. Onder leiding van biersommelier Luc De Raedemaeker leren de passagiers de bieren Brugse Zot Blond, Straffe Hendrik Tripel en Brugse Zot Dubbel kennen.

Bij vertrek in Zeebrugge krijg je een uniek inzicht in de werking van de visveiling.

Brugge-Oostende (15/11)

De Smaakboot vaart van Brugge naar Oostende onder begeleiding van chef Kristof Marrannes (Ter Leepe).

De bieren van Brouwerij Bosteels zorgen voor de finishing touch bij het menu. Onder leiding van biersommelier Luc De Raedemaeker leren de passagiers de bieren Kwak, Tripel Karmeliet en Deus kennen. 

Bij aankomst in Oostende bezoek je een echt vissersvaartuig, de O.29 Broodwinner en maak je vervolgens een maritieme wandeling door de stad. 

 


Oostende-Nieuwpoort (16/11)

De Smaakboot vaart van Oostende naar Nieuwpoort onder begeleiding van chef Sonny Sabbe (La Muse).

De bieren van brouwerij Strubbe zorgen voor de finishing touch bij het menu. Onder leiding van biersommelier Sofie Vanrafelghem leren de passagiers de bieren Keyte Tripel, Ichtegems Grand Cru en Keyte Dobbel Tripel kennen.

Bij aankomst in Nieuwpoort leer je de visserij op een geheel nieuwe manier kennen.

Nieuwpoort-Ieper (17/11)

De Smaakboot vaart van Nieuwpoort naar Ieper onder begeleiding van chef Bert Boussemaere (’t Notarishuys).

De bieren van Brouwerij Kazematten en Brouwerij Sint Bernardus zorgen voor de finishing touch bij het menu. Onder leiding van biersommelier Luc De Raedemaeker leren de passagiers er hun bieren kennen.

Bij aankomst in Ieper bezoek je de gloednieuwe stadsbrouwerij De Kazematten onder leiding van de Huisbrouwer. Daarop gaat het richting Menenpoort, waar je de Last Post bijwoont.

Ieper-Diksmuide (18/11)

De Smaakboot vaart van Ieper naar Diksmuide onder begeleiding van chef Vilhjalmur Sigurdarson (Souvenir).

De bieren van de Seizoensbrouwerij Vandewalle zorgen voor de finishing touch bij het menu. Onder leiding van biersommelier Sofie Vanrafelghem leren de passagiers de bieren Reninge Bitter Blond, Reninge Oud-Bruin en Reninge Krieken-Rood kennen.

Bij aankomst in Diksmuide word je op culinair sleeptouw genomen door een ervaren gids. Vervolgens proef je van het Diksmuidse Papegaeibier.

Brugge-Eeklo (19/11)

De Smaakboot vaart van Brugge naar Eeklo onder begeleiding van chef Karen Keygnaert (A’Qi).

De bieren van Brouwerij De Ryck zorgen voor de finishing touch bij het menu. Onder leiding van biersommelier Luc De Raedemaeker leren de passagiers de bieren Steenuilke Blond, Tripel Arend en Special DE RYCK kennen.

Bij aankomst in Eeklo is er een lezing over echte Meetjeslandse streekproducten, die je natuurlijk ook kan proeven. 


Eeklo-Deinze (20/11)

De Smaakboot vaart van Eeklo naar Deinze onder begeleiding van chef David Bertolozzi (Berto).

De bieren van brouwerij Contreras zorgen voor de finishing touch bij het menu. Onder leiding van biersommelier Sofie Vanrafelghem leren de passagiers de bieren Valeir Extra, Tonneke en Valeir Donker kennen.

Bij aankomst in Deinze vertelt Anja Blondeel (Velt) je alles over wilde kruiden en over de cruciale rol die bijen spelen bij de groei ervan.

Deinze-Kortrijk (21/11)

De Smaakboot vaart van Deinze naar Kortrijk onder begeleiding van chef Matthias Speybrouck (Va et Vient).

De bieren van brouwerij Eutropius zorgen voor de finishing touch bij het menu. Benieuwd naar de First Angel, de Gerard Blond, de Oscar of Stafke? Biersommelier Luc De Raedemaeker kiest binnenkort vakkundig de bieren die het beste passen bij het menu. Dat wordt spannend!

Bij aankomst in Kortrijk bezoek je de Budafabriek, waar je geniet van de expo en aan de slag gaat met ‘inglorious fruits & vegetables’ én kennis maakt met 3D-printing in het tot BioLab omgedoopte BudaLab.

Kortrijk- Sint-Martens-Latem (22/11)

De Smaakboot vaart van Kortrijk naar Sint-Martens-Latem onder begeleiding van chef Sam D’huyvetter (Brasserie Boulevard).

De bieren van Brouwerij Bosteels zorgen voor de finishing touch bij het menu. Onder leiding van biersommelier Luc De Raedemaeker leren de passagiers de bieren Kwak, Tripel Karmeliet en Deus kennen.

Bij aankomst in Sint-Martens-Latem neemt een ervaren gids je op sleeptouw doorheen de buurt.

Sint-Martens-Latem – Gent (23/11)

De Smaakboot vaart van Sint-Martens-Latem naar Gent onder begeleiding van chef Olly Ceulenaere (Publiek).

De bieren van Brouwerij Omer Vander Ghinste zorgen voor de finishing touch bij het menu. Onder leiding van biersommelier Sofie Vanrafelghem leren de passagiers de bieren OMER. Traditional Blond, VanderGhinste Oud Bruin en Brasserie LeFort kennen.

Bij aankomst in Gent beland je op het Slotfeest van de Week van de Smaak: de Smaakmobiel haalt voor de laatste keer alles uit de kast, er is muziek en animatie. Kortom: feest!