Chefs

Oostende

Floris Panckoucke

Fish & Chips: Gepaneerde schelvis met gefrituurde aardappel en twee dips van groene kruiden, afkomstig van wilde kruiden uit de duinen.

Bier bij de vis: De Fish & Chips worden opgefrist door de Timmermans Blanche Lambicus, een blond lambiekbier, gebrouwen volgens de tradities van de landbouwers in het Pajottenland die de lambiek met tarwe verrijkten. De lichtjes zure smaak zorgt voor een aangename verfrissing en komt extra tot zijn recht in combinatie met de Fish & Chips. De zoete toetsen in het bier vinden daarbij aansluiting bij de zoete accenten in de sausjes.

Zeebrugge

Maarten du Bois

Fish & Chips: Heek met kruimige aardappels, 1 kleine sjalot, handje peterselie. Het geheel wordt afgewerkt met nootmuskaat, citroensoep en zeste.

Bier bij de vis: Bij de Fish & Chips hoort een Brugse Zot Blond, een Brugs stadsbier dat gebrouwen wordt door Brouwerij De Halve Maan. De Brugse Zot is een goudblond bier, gebrouwen met de meest kwalitatieve ingrediënten en een enigszins fruitig aroma. Een ideale dorstlesser bij de Fish & Chips van de Maarten du Bois.

Oudenaarde

Jan Van Wassenhove

Fish & Chips: zeeduivel in tempura van bier en jenever, crème van doperwten, stroaardappelen met citroenzout en rozemarijn.

Bier bij de vis: De Adriaen Brouwer is een warm, roodbruin bier van hoge gisting. Het bier vindt onmiddellijk herkenning in het sausje bij de Fish & Chips. Beide worden gekenmerkt door enigszins zoete toetsen. De lichte bitterheid van de Adriaen Brouwer zorgt vervolgens voor een aangename verfrissing van de mond. Een gouden combinatie.

Riemst

Hans Snijders

Fish & Chips: ‘Beignets van gepekelde schelvis met ansjovis, flan van yuzu, gesouffleerde aardappel met gerookt zout, zoetzure komkommer, rode ui, Oost- Indische kers, klaverzuring en bronzen venkel borage’

Bier bij de vis: Bij de Fish & Chips hoort een bier van Brouwerij Martens; de Sezoens. Dit blonde bier met milde smaak heeft een typisch hoppig karakter, dankzij het speciale procédé van dry-hopping. Daarbij worden verse aromatische hopbellen toegevoegd tijdens de rijping.


Arendonk

Ivan Menten

Fish & Chips: Pieterman in een beslag op basis van bloem, rijstbloem en Arendonks blond bier. Superkrokante frietjes met tartaar, op basis van huisbereide mayonaise aangevuld met venkel, appel, dragon.

Bier bij de vis: Brouwerij de Kassei uit Arendonk serveert bij de Fish & Chips haar Keikop Saison, een goudblond bier van hoge gisting. Dit bier is een perfecte dorstlesser en ging daarom een perfect huwelijk aan met de Fish & Chips van Ivan Menten, die het bier ook in zijn recept verwerkte. De bitterheid van dit streekbier vult de spicy tonen in de Fish & Chips bovendien mooi aan.

Roeselare

Angelo Rosseel

Fish & Chips: pladijs, gefrituurde aardappeltjes met Belgium Pickles poeder, sucrine salade met gepekelde groentjes en picklesdip.

Bier bij de vis: Bij de Fish & Chips hoort een erkend traditioneel streekproduct: de Rodenbach. Dit Vlaamse roodbruine bier wordt gekenmerkt door een zachtzure smaak en een complexe fruitigheid. De combinatie van zoete en zurige toetsen, zorgen voor een aangenaam gereinigd palet, waardoor iedere hap van de Fish & Chips als nieuw proeft.

Gent

Team Toreke

Fish & Chips: bot in deeg op basis van kokosnoot en fufu, frietjes van paarse zoete patat, saus met citroen en hete Ghanese chilipepers,

Bier bij de vis: Het Gentse stadsbier Gruut blond zorgt voor verfrissing bij de Fish & Chips. Dit zachte bier heeft een neutrale, lichtzachte smaak met een bittere afdronk. De variatie van moutsoorten bieden bovendien de perfecte aanvulling bij de spicy tonen van de Fish & Chips.